Uutiset

· 1 minuutin lukeminen

Tuuli on yltynyt Navakaksi

Porin ja Meri-Karvian edustalle suunniteltu merituulivoimahankkeen nimeksi valikoitui Navakka.

Eoluksen toisen merituulivoimahankkeen uudeksi nimeksi on valikoitunut Navakka. Aiemmin hankkeesta käytettiin nimeä Tuulia. Tuulia-alkuisten nimien käyttö on yritysnimenä lisääntynyt Eolusta lähellä olevilla toimialoilla. Selkeyden vuoksi Eolus päätyi vaihtamaan hankkeen nimeksi Navakka.

“Halusimme vielä hankkeen alkuvaiheessa tehdä tämän muutoksen, jottei tulevaisuudessa syntyisi hämmennystä tai sekaannusta. Ja merellähän tuuli on usein navakkaa!”, kertoo Navakka-hankkeen projektipäällikkö Patrik Niskanen.

Tietoa Navakasta

Satakunnan edustalle suunnitellun merituulivoimahankkeen kokonaiskapasiteetti on 1,5 GW, mikä tarkoittaa vuositasolla 6,5-7 terawattituntia (TWh) uusiutuvaa sähköä Suomen sähköverkkoon. Vuonna 2022 tuulivoimalla tuotettiin Suomessa sähköä 11,5 TWh.

Alue, jolla merituulipuiston toteuttamisen edellytyksiä selvitetään, on 670 neliökilometriä. Alueelle suunnitellaan asennettavaksi 75–100 tuuliturbiinia, joiden enimmäiskorkeus on 330 metriä.

Tuulivoima tukee ilmastotavoitteita

Merituulivoima on tärkeä osa tulevaisuuden energiajärjestelmää, sillä päästöttömät energiatuotannon muodot auttavat meitä saavuttamaan ilmastotavoitteemme.

Suomi on sitoutunut sekä maailmanlaajuisiin että Euroopan yhteisiin ilmastotavoitteisiin. Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteena on rajoittaa ilmaston keskilämpötilan nousu 1,5 asteeseen.

EU:n tavoitteena on olla ensimmäinen ilmastoneutraali maanosa vuoteen 2050 mennessä. Yhteisen päämäärän lisäksi Suomi haluaa olla hiilineutraali maa vuonna 2035.

Kunnianhimoisten tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitaan lisää vähäpäästöisiä energiaratkaisuja, joista merituulivoima on teknologisen kehityksensä ansiosta osoittautunut merkittäväksi vaihtoehdoksi.

Samasta aiheesta