Uutiset

· 1 minuutin lukeminen

Murtomäki 2 -tuulivoimahankkeen tuulimittausmaston yläosa on katkennut – Selvitämme syitä tapahtuman taustalla

Noin 30 metriä pitkä osuus Murtomäki 2 -tuulivoimahankkeen tuulimittausmaston huipusta on katkennut ja pudonnut maahan. Maston katkeamisesta ei ole aiheutunut vaaraa ihmisille tai vahinkoa ympäröivälle luonnolle. Selvitämme nyt yhdessä urakoitsijamme kanssa syitä tapahtuman taustalla.

Pyhäjärven kaupungissa sijaitsevan Murtomäki 2 -tuulivoimahankkeen tuulimittausmasto on osittain katkennut. Tapahtuman seurauksena noin 30 metriä pitkä osuus 175 metriä korkeasta mastosta on pudonnut maahan. Tuulimittausmasto pystytettiin marraskuussa 2023.

Tapahtumasta ei ole aiheutunut vaaraa ihmisille tai vahinkoa ympäröivälle luonnolle. Maston läheisyyteen vievä yksityistie on suljettu. Asiasta on ilmoitettu pelastuslaitokselle. Varotoimena kehotamme kaikkia välttämään liikkumista maston läheisyydessä.

”Tässä vaiheessa emme vielä varmuudella tiedä, mistä maston katkeaminen on johtunut. Selvitykset yhdessä urakoitsijamme kanssa ovat parhaillaan käynnissä”, Eoluksen Murtomäki 2 -hankkeen projektipäällikkö Jarno Hautamäki sanoo.

Tuulimittausmaston tarkoituksena on kerätä dataa tuulen voimakkuudesta eri korkeuksissa. Mastosta saatua mittaustietoa hyödynnetään tuulivoimapuiston suunnittelussa esimerkiksi tuulivoimaloiden sijoittelussa.

Lisätietoja:
Jarno Hautamäki, Projektipäällikkö, +358 40 869 0985, jarno.hautamaki@eolusvind.com
Tiina Partanen, Suomen maajohtaja, +358 40 757 6360, tiina.partanen@eolusvind.com

Samasta aiheesta